Uppenbarelsebloggen.

Välkomna kära bloggläsare till uppenbarelsebloggens sista kapitel. Enligt Wikepedia så är en uppenbarelse en ”benämning på alternativ kunskapsgrund vid sidan om empirisk och rationell kunskap”.

En sådan kunskapsgrund skulle verkligen behövts under den tid som gått från att vi den 7 juni började blogga om Novas eventuella valpar och fram tills idag.

wp-15981704886205298198529689848441.jpg
Lyckovallens Hedda

Det har känts som om all vedertagen kunskap lagts på hyllan allt ifrån att det löpet som alltid kommit samma tid inte kom, till att det borde kännas tydligare att hon faktiskt bär på valpar.

Kunskapen om att flera tikar gått tomma denna vår/sommar samt att efterfrågan på hundvalpar varit den största på årtionden har väl också gjort att en mental press mer än vanligt infunnit sig.

Beroende på om vi räknar från första eller andra parningsdagen så infaller dygn 63 på tisdag men det skulle också kunna gå till lördag kommande vecka.

Som vi hoppas att ni märkt så vill vi gärna göra dräktighetstiden till en tid som man kan följa och en tid där det går att ställa frågor och bilda sig uppfattningar om både ras och uppfödare. I denna tid brukar också många besök hos oss ingå för att på plats titta på våra hundar och samtala. Just möjligheten till nya kontakter och ny kunskap om såväl saker som mänskliga förhållanden är ju en av de stora finesserna med hundägandet förutom att man får en osviklig vän under många år.

Den senare möjligheten gick ju som vi vet om intet i pandemins tecken och fick reduceras till digital form. Trots detta har vi fått tillfället till många spännande samtal där vi fått ta del av andras livsförhållanden. För detta vill vi framföra ett tack till alla som delgivit oss sina tankar, familjeförhållanden och planeringar.

wp-15975800318592854709210652400343.jpg

 

Det hann bli 9 kapitel i uppenbarelsebloggen detta år men nu är det slut och vad som återstår är endast Lyckovallens Elva (Nova) som möjligen kan känna. För oss och alla valpintressenter återstår bara att hålla tummarna för att det går bra och att det blir valpar. Nästa gång vi hörs är det besked om hur det gick som gäller.

wp-1597580067683435757975301364906.jpg

Oavsett om ingen eller flera kommer att kunna få en valp från Lyckovallen denna gång så finns det alltid flera möjligheter och vi hoppas att alla på något sätt kan få en keeshondvalp i sin famn framöver, för den känslan är speciell.

Framtidshälsningar.

Gunnar och Marie-Louise.

En reaktion till “Uppenbarelsebloggen.

Skriv gärna en kommentar