Förändringens tidevarv på Lyckovallen

Hej bloggvänner!

Nu har vi passerat 10 år på Lyckovallen och vår uppfödning har i sanning varit i liten skala. Åtta kullar har det blivit och med några få undantag friska och pigga hundar. Mycket roligt har vi fått uppleva men också mycket arbete med som mest 8 keesar och 3 chineser.

Att hundägandet oftast är en tid av mellan 10-15 år kanske man inte alltid tänker på men när man börjar närma sig pensionsålder kan det finnas anledning att ta med detta tidsperspektiv i beräkningen.

Inte bara vi blir äldre utan även våra hundar vilket gjort sig påtagligt på sista tiden. Att varje hund skall ha behållning av sin dag har varit en viktig del i vårt avelsarbete. Att det kunnat bli så har till största delen berott på att Marie-Louise haft möjligheten att dagligen ägna sig åt flocken och att livet i Galthult medgivit det bästa förutsättningarna för en kennelverksamhet.

Under sensommaren gjorde sig åldern påmind för såväl Prisma som Ansgar och inom loppen av fyra veckor fick vi skiljas från såväl vår första avels tik som hennes första avkomma. 12,5 och 10,5 år gamla. Kanhända hade diverse veterinärvårdsinsatser kunnat förlänga deras leverne ett tag till men den samlade behållningen av en sådan tid fick avgöra vårt beslut. Det märkliga var att det i båda fallen verkade som de var införstådda med att tiden var kommen för vår skilsmässa och de somnade in lugnt och fint. I tacksamt minne bevarade.

Så inom loppet av knappt ett år har de tre äldsta hundarna på Lyckovallen försvunnit ur vardagen, Sofie, Prisma och Ansgar.

Älskade Ansgars sista långpromenad på 7 km
Älskade Ansgar tack för allt!
Ansgar & Prisma älskade hundar!

Måhända var den uppkomna situation anledningen till att vi tänkte till och konstaterade att såväl Nikolina som Lilla My trots kärnfriskhet och tillgivenhet inte är en linje som vi anser lämplig att gå vidare i avel på.

Nikolina bor numera i Vireda!

Resultatet av dessa tankar har blivit att Lilla My fått ett nytt hem i Skåne på en fantastisk häst och djurgård tillsammans med en keeskompis på 5 år och Nikolina förgyller tillvaron hos en bekant till oss i grannbyn.

Lilla My

Sorg och glädje driver livet vidare.

Samtidigt som Lilla My och Nikolina fick nya förutsättningar och ger glädje till fler än oss så fick vi ny glädje genom att Fudge blev pappa till fyra valpar i Norge så om inte annat så blir det en liten utflykt framöver till Norge för att beskåda de små underverken.

Så går livet vidare på Lyckovallen och kanske blir det en och annan valpkull här eller på annat håll framöver för vi har ju både Nova (Lyckovallens Elva), Lyckovallens Hedda, Dungens Kim och Lyckovallens Fudge som alla är friska sunda keesar med goda förutsättningarna.

Allting har sin tid, livet har sin gång. Allting är skapat skönt för sin tid, om det får ha sin tid.

Vi går vidare

Tack för att du gästade vår blogg
Marie-Louise och Gunnar

2 reaktioner till “Förändringens tidevarv på Lyckovallen

  1. Katarina säger:

    Så fint skrivet. Jag återkommer gärna om ett ar år då det är dags för en ny hand för mig. Kanske har ni en ny valpkullar på gång då. Hoppas det.

Skriv gärna en kommentar