Keeshondringens årliga utställning

Hej bloggvänner!

Helgen 25 Maj handlade om Keeshondringens årliga utställning. Skulle man tänka utifrån rasens verklighet skulle denna utställning ligga på helt annan tid på året. Men det är ju alltid trevligare att få vara ute i Guds fria natur. Så med diverse pälskvaliteér och många löptikar startade utställningen lördag förmiddag med domare Alison Passmore från England i huvudrollen.

IMG_02381.jpg

Dessförinnan hade vi på fredagskvällen hunnit med ett välbesökt årsmöte där flera bra beslut togs för att stärka klubbens framtida möjligheter. Något som känns mycket viktigt då vi har ett starkt ökande intresse för vår ras. Att intresset ökat beror naturligtvis på uppfödarnas strävan att producera bra valpar men också på de möjligheter som sociala medier ger nu för tiden. Ett oöverträffat sätt att nå ut med ett budskap men också ett medie med många inbyggda riskfaktorer. Kväll gick över i natt och vi fick förmånen att campa hos en vän inom Hela människan organisationen. Lugnt och stilla 10 minuter från den fullbelagda campingen. Skööönt!

För Lyckovallens del bestod laguppställningen av Patrik ass.coach, Gunnar coach och Kim samt My. Kim i veteranklass för första gången på rasspecialen och My för första gången överhuvudtaget i championklass.

20190525_213646.jpg

62 hundar anmälda, en fantastisk syn att få se så många keesar på en och samma gång. Som vanligt mest tikar anmälda. 11 st i championklass så för My:s del fick vi nöja oss med excellent men ingen placering vilket ändå var bra med tanke på att det endast var hennes 6:e utställning och just fyllda två år. Kritiken kunde vi till stora delar dela med domaren.

20190525_213759.jpg

Så till Kim som inledningsvis fick en lättare resa då enda konkurrenten i veteranklass hanar gav WO. Ensam med domaren bedömdes han som väl var efter sina rastypiska och anatomiska förtjänster och inte för hur han visade upp sig denna dag för det var de mest bedrövliga vi varit med om. Ett faktum som vi får tillskriva alla löptikar såväl hemma som på utställningen. Ingen lydnads/ringträning i världen hjälpte denna dag.

20190525_213554.jpg

Kim fick excellent med ck och en lysande kritik men framförallt en kritik som berörde alla väsentligheter som bör ingå för att kunna stämma av avelsresultatet på en hund. Därmed vidare till bästa hanhundsbedömningen där han fick nöjet att placera sig på 4:e plats. Att placera sig i detta sammanhang är att anse som mycket bra. Så återstod bara väntan på att få tävla mot bästa veterantiken som visade sig bli Windrifts Aurora Fund, en mogen dam (utställningens äldsta hund) som förmodligen är den mest välmeriterade tik vi har i Sverige för tillfället. Trots detta tilldömdes Kim segern. BIS veteran

IMG_02371.jpg

Keeshondringen 2019. Vi är mycket stolta över denna prestation och Kim ställde därmed in sig som 3:e hund på Kenneln att ha vunnit en veterantitel på rasspecialen. Först var Prisma som blev BIR veteran 2015, förövrigt med samma motspelare som Kim hade denna gång. Därefter Ansgar som blev BIM veteran 2018 och så nu KIM BIR veteran 2019.

                    20190527_111737.jpg

 

Det känns bra att många av keesarna är mycket vitala långt upp i åren däribland nämnda tre Lyckovallen hundar.

För tillfället har vi förmånen att kunna följa tre generationer i form av Prisma – Nova – Hedda.

Som ni kanske förstår så tog inte bara hundarna slut utan alla vi som antingen var med på utställningen eller var hemma hos löpgänget, därav så kommer detta inlägg lite i efterhand.

            Nu längtar vi efter flera varma och soliga dagar och mer av tur med vädret.

 

Hälsningar från oss på Lyckovallen

 

Skriv gärna en kommentar