Söndagsreflektioner.

Hej bloggvänner!

           Vart tog vintern vägen, årsmötestider och nöjd med vad jag gjort känslan.

IMG_44151.jpg

 

På solsidan har en ensam liten krokus vågat sig upp. På skuggsidan ligger fortfarande några snökorn. Brytningstider när varken är eller har blivit finns kan vara jobbiga oavsett om det gäller mänskliga saker eller annat.

Just nu är växlingen mellan fruset och lervälling, solsken och regn lätt arbetsamt för oss och våra keesar men efter ett par lyckade inköp så är hundarnas utespa helt klart och det är varm och gott i alla husen.

                                      IMG_44471.jpg

Att producera fram något först i tankevärlden och sedan i verkligheten kan ta lite tid men själva resan fram mot ”nöjd med vad jag gjort känslan” är en erfarenhetsresa. Rom byggdes inte på ett år säger talespråket men ser vi oss runt så är snabbproduktion, största möjliga ekonomiska avkastning och hög effektivitet och ett vackert yttre det som gäller. I spåren av detta tänk följer som vi märker ohälsa, konflikter och oförmåga att hinna tänka rätt samt dålig kvalité.

                       IMG_44461.jpg

Tyvärr drabbar vår tillägnade livsstil i högsta grad även hundlivet och inte minst hunduppfödning.

 

Segregationens motsats är integration och det är där som föreningslivets stora insats har legat i årtionden och där finns fortfarande den stora möjligheten för olikheter att få mötas. Ett möte där inte bara kunskap/erfarenhet utan även känslor och sinnesintryck får utbytas.

                                IMG_20190311_154820_109.jpg

Hund/ras klubbarna är en sådan möjlighet förutsatt att de får vara den erfarenhetsbaserade kunskapsbank som de är och att de är lätt och tydligt tillgängliga.

            IMG_44491001.jpg

Hundklubbarna kommer dock oftast in när hundköpet redan är ett faktum vilket ställer än större krav på oss uppfödare. Att informationsinhämtandet dessutom mer och mer sker via sociala media istället för hos 1. Svenska Kennelklubben 2. Rasklubbarna 3. Uppfödare, gör att objektiviteten inför ett köp minskar betydligt.

20190311_141729.jpg

Tydlig struktur och tillgång på tid är oftast lika med trygghet. Kanske är det därför som det blir jobbigt när vädret är så växlande. Kanske blir årsmötena bättre om det finns tydlig struktur och gott om tid. Kanske är det därför som vi till slut blev nöjda med hundspaet.

                            IMG_44441.jpg

 

Lyckovallen ordspråk. ”Bättre en hund i badet än en i bäcken” Myntat efter att Hedda i sin ivrighet trillade i en djup bäck på den dagliga promenaden

 

Ha en god vecka önskar

Gunnar o Marie-Louise

 

 

 

 

Skriv gärna en kommentar