Allt går att göra bättre!

Hej bloggvänner!

Fick en fråga i veckan om jag levde på hunduppfödning? Inte för jag vet om det går men på Lyckovallen är det nog bäst att inte tänka i ekonomiska termen för så mycket dyrare hobby finns nog bara att hämta inom häst o motorsport.

                              IMG_20190226_150617_999.jpg

 

Dessbättre finns en massa härliga upplevelser som inte är går att ta på. En sådan är när man i lugn och ro kan få fundera ut hur saker kan bli bättre utan att det behöver kosta skjortan.

            20190226_144301.jpg

Denna sk.vinter har vi bott ihop med 8 lerhögar, förvisso finns ett hundhus med dusch o rum för pälsvård men ibland skulle det vara bra att även vintertid bara kunna spola av underredet lite snabbt

Rörmokaren fixade varmvatten i samband med ett annat besök (visste faktiskt inte att det fanns vattenutkastare med varmt och kallt vatten). Han hade en som legat i bilen utan att blivit använd så då var det bara badbalja/badkar eller något liknande som behövdes.

 

20190303_112237.jpg

Finns ju en uppsjö av hundbadkar inte helt billiga och oftast i plast men så finns det ju blocket och med lite tur så dök en möjlighet upp. En firma som gör div. vvs produkter i rostfritt stål för sjukhus och olika vårdinrättningar sålde ett badkar som varit tänkt för brännskadebehandling men som blivit över. Ja tack och några mil och timmar senare fick Lyckovallen sitt nya snabbad som kan användas i stort sett året om.

IMG_44221.jpg

Förmodligen kan inrättningen också användas till att lägga större saker i blöt typ mattor, husse m.fl. ”storheter”.

IMG_44191.jpg

IMG_44231.jpg

IMG_44211.jpg

Med tanke på vad produkter i rostfritt stål normalt kostar och att karet har flera användningsområden så blir nog investeringen förhoppningsvis överkomlig

 

Enda problemet är att det blev så bra så att det borde varit inne i boningshuset som denna förbättring skulle gjorts. Som vanligt så kommer ”ulltussarna” i första hand.

Kanske man skulle gå och ta sig ett vinterbad?

 

Ha en god vecka.

Gunnar o Marie-Louise

 

 

Skriv gärna en kommentar