Tankar på Lyckovallen

 

Hej alla bloggläsare

 Med 8 keesar på Lyckovallen, 3 hanar och 5 tikar så gäller det att hänga med i svängarna speciellt när hormonerna är på topp. Dessbättre går vi i det avseendet mot en lugnare tid framöver.

img_41831.jpg

Det som för det mesta överskuggar allt arbete på kenneln är möjligheterna att kunna jämföra individerna mot varandra och i flock såväl som mot rasstandard och dessutom få ta del av varje individs personlighet.

FullSizeR1002.jpg
Ungdomarna Hedda och Fudge halvsyskon!

Både vi och hundarna behöver lite vila under 2019 så därför är inga valpar planerade men till dig som går i tankar att införskaffa en hund, kanske rent av en kees så påminner vi gärna om att våga och hinna jämföra olika uppfödningar, titta på bilder, läsa och gärna intervjua uppfödare innan du bestämmer dig. Att åka på utställning är ett bra sätt att inhämta denna kunskap då det inte alltid är så lätt att längre hitta uppfödare som har många hundar.

IMG_41571.jpg

Vi försöker alltid att svara på frågor och hänvisa till för vår ras objektiva och relevanta kunskapskällor, så hör gärna av dig om du har frågor.

FullSizeR2.jpg
Lilla My
FullSizeR3.jpg
Ansgar

Som sagt så har lugnet lägrat sig över flocken och den gemensamma vakthållning kan återupptas. En dag som denna är det speciellt skönt för alla vovvarna att få vara ute o spana, leka, skälla o brottas. Verksamhet som förläggs både i skogen och i vår 3000 kvadratmeter inhägnade hund yta.
IMG_41671.jpg

FullSizeR1.jpg

Mellan varven så kan det numera bli en lika god kaffe latte som på finaste stadsfiket vilket inte gör tillvaron sämre.

IMG_41751.jpg

Nu önskar vi dig en fortsatt god söndag och så småningom kommande vecka.

Grattis H kullen 8 månader idag! Hipp hipp hurra!

Gunnar o Marie-Louise

 

 

 

 

 

 

Skriv gärna en kommentar