Höstvecka med framtid i blick.

Hej bloggvänner!

Åter en vecka har gått till ända här på Lyckovallen.En del planering för ev. framtida utflykter gjordes redan förra helgen då husbilen fick en extra last box monterar.

received_192942774932962.jpeg
The old one

Så började veckan med att föregående veckas röntgen av Fudge kom som resultat på SKK hunddata, bästa utfall på både höfter o armbågar. Det är mycket som ska tas hänsyn till i avelsarbetet men i detta fall så har flera av våra tankar kring F-kulls kombinationen slagit igenom i Fudge. Så det får nog bli lite fler meriteringsförsök i ringarna under nästa år för hans del.

 

20181017_120442.jpg
Lyckovallens Fudge
20181017_120414.jpg
Lyckovallens Fudge

Veckan i övrigt har ju präglats av ett fantastiskt höstväder och matte har tillbringat mycket tid i skogen men alla våra keesar. Lilla Hedda från senaste kullen växer så det knakar och kommer som det ser ut att bli rätt lik sin mamma Nova d.v.s. en tik av större modell som det brukar stå på mamma Novas kritik. Egentligen en medeltik om vi utgår från rasstandarden, förhoppningsvis får hon också bra färger o markeringar. Just nu när allt växer ojämnt och valppälsen tovar sig kan man ju bara önska.

20181017_143100.jpg
Lyckovallens Hedda lite lagom smutsig i skogen

 

Löpet som skapat oro ibland pojkarna har inte riktigt fortsatt utan det har lugnat ner sig men kanske bara för en stund. I alla fall så mycket så att såväl Fudge som Kim kunnat få lite ringträning vilket verkligen behövs.

 

I morgon ska vi fixa till några av damerna för att ta en generationsbild. Vi har ju tre generationer tikar här på kenneln. Prisma-Nova-Hedda. Verkligen roligt att kunna titta på alla samtidigt och konstatera vilka gener som är starka o svaga.                            Viktigast är dock alltid att få ha goa tillgivna vovvar o tänk de är alltid lika glada när man kommer hem.

             Nu önskar vi en trevlig helg gärna med lite ytterligare gott höstväder.

 

20181017_143050.jpg
Nikolina

 

Gunnar o Marie-Louise

 

 

Skriv gärna en kommentar