Temperaturen är hög

Temperaturen är hög uti kroppen.

Det går inte klaga på semestervädret men i stort sett alla individer på Lyckovallen har valt att vara inne stora delar av denna extremt varma dag. Idag fick ”Helmer” besök av sin nya flock (familj) och några trevliga timmar spenderades främst med valparna men även de stora hundarna fick vara med på olika hörn. Det känns bra att ha tillgång till keesar i olika storlek och ålder för att skapa en god förståelse för hur den lilla gulliga valpen kommer att förändras. Så idag fick våra hanar lite extra uppmärksamhet eftersom Helmer ju är enda hanen i kullen.

wp-image-5441843275912349520

De åtta veckorna går fort så när nu hämtningsdatum börja läggas till pusslet är det dags att planera papper och veterinärbesök m.m. samtidigt som det gäller att hålla fötterna i styr för även om det inte var en valp i vägen förra sekunden så kan det snabbt ändras.

wp-image-703438517241922
Grön tik Sally

Eftersom alla valparna växt på ett gott sätt har inte vågen varit framme på ett tag och nu visade det sig att valpvågens tid var passerad. Allt från 2600g – 2900g stannade vågen på idag. Tänk vilken utveckling och snart så blir det möjlighet att under en längre stund utveckla de motoriska färdigheterna för nu är temperaturen bara 27 grader på baksidan med lätt till måttlig vind som de brukar säga på SMHI.

 

 

Vi ser fram emot en lång rolig kväll med alla 15 hundarna vilket innebär att fotbollen nog får stryka på foten denna gång till förmån för hundskådespelet med skådespelare från 5 veckor till 12 år på scenen helt utan manus.

 

Ha en god och lagom varm kväll önskar

 

 Gunnar och Marie-Louise

Skriv gärna en kommentar