Konstutställning.

Kära bloggläsare!

Idag har Lilla My och jag (Gunnar) varit på konstutställning. Det kan också kallas för hundutställning. Faktiskt är det väldigt mycket likheter i dessa två formen av betraktande. Tavlorna 17 till antalet, målade av ett antal konstnärer (uppfödare) var alla livfulla, en del färgstarkare än andra, en del större och andra mindre. Alla hade vi vår egen favorittavla i detta livs levande vernissage, men vilken tavla hade alla eller mest av de kriterier som en bra tavla skall ha.

                                 wp-image-2176806044321317871

För att bedöma verken hade en konstkännare kallats (utställningsdomare) in och idag var inte min tavla så bra som den var förra gången fast än det var samma tavla. Skönheten och fullheten ligger i betraktarens ögon sägs det och det ligger en hel del i detta vilket ju innebär att det långt ifrån alltid är det perfekta som tilltalar mest.

                                wp-image-6375651724861574602

I detta speciella fall kan det ibland bli lite förvirrande att konstkännarna har så olika uppfattning om hur en bra tavla ska se ut. Men med tillräckligt många olika bedömningar kan ändå vägledning ges för oss som försöker göra bättre och bättre tavlor.

                  wp-image-5722883719071596832

För övrigt kan sägas att ibland kan man undra vad man håller på med när man lämnar valplådans konstutveckling för att i Vänersborg leta lite skugga för 3 timmars väntan och därefter 5 minuters bedömning. I var fall fick Lilla My och jag en trevlig om än varm dag och jag fick ett kvitto på att denna lilla keeshond dam är fantastiskt enkel att ha med sig i de mest svåra förhållanden vilket solen såg till att det var idag.

 

Nu återgår vi till att se över hur vi ska fördela återstående valpar och att boka in träffar med valpköpare, möten som präglas av förväntan i alla avseenden

 

Vi återkommer med fler små vernissage i veckan, Tills dess får ni ha det så bra.

Gunnar o Marie-Louise

Skriv gärna en kommentar