Keeshondringens årliga RAS utställning!

Hej bloggvänner!

      Så har vi landat och hunnit smälta intrycken från Keeshondringens årliga utställning.

Utställningen som i år var förlagd till Moheda räknas som nationell utställning vilket innebär att man kan förvärva såväl championat som cert. Utställningen anordnades av Keeshondringens södra avdelning och som vanligt hade ett stort och gediget arbete nedlagts vilket genererade en mycket trevlig utställningsdag.

wp-image-396206128
Gunnar tränar innan utställningen

wp-image-1940302108

Domare för dagen var den i sammanhanget mycket rutinerade Keesdomaren Bo Lundström vilken förutom att döma rasen även passade på att utbildade en kollega på rasen. Som ni förstår så borgade detta för en noggrann genomgång av alla hundar. 21 tikar och 15 hanar som var anmälda, alltifrån valpar till veteraner men med övervägande andel öppenklasstikar.                           wp-image-1652109305

wp-image-1167384938

Lyckovallens laguppställning var annorlunda detta år i flera avseenden då vår Ansgar gjorde comeback efter 6 års frånvaro från ringarna. Ansgar som hunnit bli 9 år hade med sig Kim 7 år och Lilla My 1 år. Till vår glädje fick samtliga tre bedömningen exellent med ck. Ansgar blev BIM veteran men placerade sig inte i bästa hanhundsklassen. Kim blev 2:a i championklassen och placerade sig som 3:a i bhkl. Lilla My överglänste dock både Ansgar och sin pappa Kim genom att bli 1:a i juniorklassen samt 2:a i bästa tik  klassen med reservcert endast slagen av Keesuddens unghundstik Amazon (grattis Siv Ljunggren).

wp-image-1577096687
Lyckovallens Goldi  / Lilla My

Ansgar så gammal han är älskade att vara tillbaka och lät domarna klämma och dra så mycket de ville i honom vilket inte alltid är fallet på hemmaplan.

                   Kim som aldrig gör någon besviken i sin framtoningen i ringen noterades vara en ”lite äldre hane i mycket god kondition” och Lilla My ansågs vara en ”mycket lovande juniortik” som p.g.a detta tilldelades ett ck vilket domare Bo lät oss förstå att han normalt sett inte ger en junior, men så blev hon ju också placerad 2:a med bl.a 4:a championtikar och ett helt gäng öppenklassare efter sig. En viss stolthet kan inte så här i efterhand låta bli att infinna sig även om det finns en mängd saker som måste till i den fortsatta utvecklingen för att det slutligen skall kunna kallas för ett gott avelsresultat. Den som lever får se.

wp-image-339316013

Detta bildspel kräver JavaScript.

Hela denna fest kunde efter en regnig bedrövlig natt genomföras i uppehållsväder och god värme vilket även det tillsammans med en mängd trevliga återseenden av keehond vänner/intressenter tillförde evenemangen en extra spets.

wp-image-561569323

Nu närmar sig vardagen med stormsteg och en vecka som förhoppningsvis skall sluta i nya valpar här på Lyckovallen men innan dess hinner vi ta några djupa andetag till av ledighetsluft.

Ha det så gott o väl bemötta att följa vad som händer här framöver.

wp-image-1563922899
Lilla My  Kim   Ansgar

 

wp-image-739211334
Lilla My och Pappa Kim

Gunnar o Marie-Louise

Skriv gärna en kommentar