Kostcirkeln!

Hej alla bloggvänner !

Kostcirkeln är enkel med hundar. Ett fullvärdigt foder sk. helfoder räcker. På Lyckovallen har vi i alla år använt färskfoder till våra hundar. Vi tycker oss se att detta håller hundarna friska, bra i päls, munhåla/tänder och gör att bakteriefloran i mage och tarm blir bättre vilket gör att de bättre tål om de får i sig något obekant (födoämne) vilket ju händer rätt ofta. De är ju mästare på att stoppa i sig diverse saker.

 

 

Färskfoder är dock inget vi avkräver våra valpköpare för vi vet vad merarbetet innebär.

Idag var det dags att färdigställa en ny omgång mat och med goda hjälpmedel går det hyfsat snabbt. Köttet kommer fryst i 15 kg förpackningar som är lagom att dela i sex bitar. Till detta går det helst åt en byggsåg. Sedan åker det in i beredningskökets frysar under överinseende av ett antal hungriga keesar som dammsuger upp minsta smula.

Nu återstår bara rengörning av sågen till nästa gång om 14 dagar. Dags att portionera upp, alla väntar redan på dagens andra mål. TJOFF maten är redan borta.

Ha en bra dag och tänk på kostcirkeln.

                                                                     Gunnar

Skriv gärna en kommentar