Nytt (utställnings)år 2018!

Gott Nytt År alla keeshondvänner och läsare av vår hemsida. Året som gått präglades ju av valpar då både Nova och Nikolina fick valpar med allt vad det innebar av kontakter med valpköpare. Valpar är ofta slutet på ett långsiktigt avelsarbete där det finns en förhoppning om att kunna tillhandahålla så rastypiska o friska hundar som möjligt. Vi hade redan tänkt behålla en tikvalp från kombinationen Kim/Nikolina och så blev det så i avslutningen på 2017 hann vi ju med några valputställningar plus en ”riktig” utställning i Växjö där alla våra hundar (Nova, Fudge o My)  fick kvalitetspris excellent/Hp

År 2018 har nu börjat med 7 keesar i huset (lite för många) men vi får se vilka möjligheter som kan yppa sig och hur det går på utställningsfronten framöver. Beträffande valpar så finns möjligheten att Nova skulle kunna få en kull under året om rätt hane infinner sig. Nova är en excellent tik med B-höfter, Hon fick en riktigt fin första kull, har dessutom ett mycket gott temperament.

Kombinationen Kim/Nikolina blev för vår egen del Lyckovallens Goldie kallad Lilla My. En riktig utställningspärla har det visat sig senast nu på My Dog då hon blev bästa junior båda dagarna. Ena dagen med cert o Btkl 3:a andra dagen med Cruftskvalificering. Mest imponerande var dock hur den 9 månader gamla tiken klarade allt stök o stoj rent mentalt och hur lättlärd och arbetsvillig hon är. Skall bli roligt att få följa henne detta år på åtminstone ett antal utställningar.

                      wp-image-1353221178

 

wp-image-621884289

 

wp-image-375557310

 

wp-image-1710528296

 

wp-image-106206941

Vi hälsar alla frågeställningar välkomna och hoppas att vi kan förmedla svar och rekommendationer till nytta för rasens utveckling.

 

Gunnar o Marie-Louise

 

 

 

Skriv gärna en kommentar