Internationell Utställning i Växjö

HEJ alla bloggvänner!

Så har Lilla My (Lyckovallens Goldie) varit på sin första storutställning, Småland/Ölands kennel klubbs internationella utställning i Växjö. Vi har ju tidigare varit på ett antal inofficiella utställningar med My o Fudge och fått goda utlåtanden men skulle detta hålla även i större sammanhang var frågan när vi ställde kosan mot Växjö?
Med oss var också Lyckovallens Elva (Nova) som är mamma till Fudge så det var en hund från vardera E, F o G kullen. Så här i efterhand kan man konstatera att vi nog borde lämnat Fudge hemma då han förutom att vi har löptikar på hemmaplan även klart känner av sin könsmognad.
Först ut var Lilla My som nummer 1 kl. 09.00 så klockar ställdes på 06.15. Det är i dessa stunder det är skönt med en gammal husbil så att man kan vakna på plats och dessutom hinna med lite trevliga samtal med uppfödar vänner på kvällen innan.
Domare av valp var Paul Scanlon från Irland som sedan avlöstes av Rui Oliveira som dömde resten av våra hundar. Lilla My var ensam valp så frågan var om det skulle räcka till ett Hp vilket ju behövs för att bli BIR valp (bäst i ras). Domarkritiker kan sannerligen växla då vi pratar om bedömningssport men förhoppningen är ändå att ras standarden ligger överst hos domaren och bidrar till en del av flera för oss uppfödare när vi ska få fram bra avelsmaterial.

wp-image-32057248

Hur gick då? Jo det blev Hp och en ingående rasstandard baserad kritik som bådar gott för framtiden med Lilla My.

wp-image-1098403533

Fudge, som hade det lite jobbigt den här dagen hölls sig ändå hyfsat i skinnet och blev faktiskt 2:a av 4 juniorhanar med excellent vilket var mycket bra medan Lyckovallens Elva (Nova) placerade sig 3:a bland öppenklasstikarna även hon med excellent.
Efter detta blev det som vanligt när man går till final en lång väntan från kl. 11.00 till 15.00 då valpfinalen gick av stapeln med c:a 30 valpar. I finalen fick vi dela ödet med 25 andra vilket innebar, först 4 timmars väntan, sedan förhandsgranskning och därefter inmarsch i stora ringen som avslutas efter 2 minuter då domaren plockat sina 4 favoriter…. tack o adjö!

wp-image-1935654733

Hur som helst, Lilla My visade att hon kan hålla fokus ända in i mål på ett fantastiskt sätt och även om arbetsinsatsen för denna utställning kan ifrågasättas som så många gånger förr så var alla rätt nöjda men framförallt trötta. Efter att ha mellanlandat hos Janne o Jenny i Växjö där det bjöds på en fin middag o gott sällskap så ställdes kosan hemåt där Patrik o Malin väntade efter att varit hundvakter åt övriga Lyckovallarna. Skönt att det finns en söndag innan nästa veckas nya insatser.

Vi träffade också våra vänner på Eurogroome i Tranås

Hälsningar från oss på Lyckovallen.
Gunnar o Marie-Louise

Skriv gärna en kommentar